Päivitetty 05.04.2023

Elina Ala-Nikkola

Asiantuntija

Olen koulutukseltani kulttuurituottaja YAMK, joka on erikoistunut kulttuurihyvinvoinnin edistämiseen, ekosysteemeissä ja verkostoissa työskentelyyn, ryhmien ohjaamiseen sekä eri alojen rajapinnoilla tapahtuvaan toimintaan. Lisäksi olen tehnyt muun muassa viestinnän opintoja ja työskennellyt pitkään julkaisu- ja kustannustoiminnan parissa. Korkeakoulutuskentästä minulla on 20 vuoden kokemus, niin koulutuksen kuin TKI-toiminnankin puitteissa.

Kulttuuripalvelut ja musiikki

CuWeRE-osaamiskeskittymän asiantuntija-tuottaja, joka edistää kestävän tulevaisuuden rakentamista kulttuurihyvinvointia edistämällä.
Elina Ala-Nikkola

Ota yhteyttä

Kielitaito

Suomi: Äidinkieli Englanti: Hyvä Ruotsi: Keskinkertainen Ranska: Alkeet

Julkaisut

Työskentelin vuosina 2016-2019 Metropolian julkaisukoordinaattorina, jolloin tein päivittäin töitä julkaisujen parissa henkilöstön julkaisutoiminnassa auttaen ja sitä sparraten ja Metropolian julkaisutoimintaa kehittäen.  Olen myös tehnyt sanomalehtitoimittajan töitä.

Lisäksi kirjoittelen säännöllisesti myös omia artikkeleita lehtiin, kirjoihin ja blogeihin, josta alla joitakin mainintoja viimeisimmiltä vuosilta:

BLOGEJA JA VERKKOARTIKKELEITA:

ARTIKKELEITA JA JULKAISUJA:

TOIMITTAMIANI JULKAISUJA:

OPINNÄYTETYÖNI:

 

 

Kiinnostuksen kohteet

Olen kiinnostunut yhteiskunnallisista ilmiöistä ja siitä miten voimme tehdä yhdessä maailmasta hyvän ja kestävän. Siihen korkeakoululla on avainasema. Innostun eri alojen asiantuntijoiden osaamisesta, hyvästä yhteisöllisestä työskentelystä sekä kaikenlaisesta kieleen, lukemiseen ja kirjoittamiseen ja visuaalisuuteen liittyvästä. Uskon siihen, että asioiden rajapinnat ja kohtaaminen ovat taikapaikkoja, joissa asiat mahdollistuvat.