Päivitetty 29.02.2024

Laura Haarala

Projektipäällikkö

Koulutukseltani olen kulttuurituottaja AMK (Humanistinen ammattikorkeakoulu) ja filosofian maisteri (Itä-Suomen yliopisto)  Ammattikorkeakoulussa keskityin opinnoissani musiikki- ja kustannusalan tuotantotehtäviin. Pääaineenani yliopistossa opiskelin Suomen historiaa ja erikoistuin populaarikulttuurin- ja musiikin tutkimukseen. Vahvuuksiani ovat erityisesti musiikkiala, tapahtumatuotanto, viestintätehtävät sekä kansalais- ja järjestötoiminta.

Innovaatiotoiminta

Koulutus: kulttuurituottaja AMK ja filosofian maisteri Erikoistumisalat: populaarikulttuuri- ja musiikki Vahvuudet: musiikkiala, tapahtumatuotanto, viestintä
Laura Haarala

Vastuut ja tehtävät

Projektipäällikkö, Tuottajakeskus Living Lab / Metropolia ammattikorkeakoulu 1.2.2024 -> Metropolian osatoteutus Tampereen ammattikorkeakoulun koordinoimassa hankkeessa, jossa rakennetaan ja pilotoidaan valtakunnallinen tuottajakeskusverkosto, sekä sen toiminta – ja organisaatiomalli. 

Metropolian osuus hankkeessa kehittää etenkin musiikkialan tuottajaverkoston toimintaa tukien tuottaja- ja välittäjäportaan ammatillista verkostoitumista sekä alueellisen ja valtakunnallisen yhteistyön kehittymistä.

Projektit

Tuottajakeskus Living Lab / TKI -toiminta, Innovaatiot ja yrittäjyys

Muut tutkinnot, sertifikaatit ja koulutukset

Työyhteisöviestijän erikoistumisopinnot, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 22.8.2012–6.6.2013 > Yhteisöviestinnän mallintaminen (14 op) ja Paino- ja verkkojulkaisujen suunnittelu ja toteuttaminen (16 op).

Kielitaito

Englanti: Hyvä Ruotsi: Keskinkertainen

Julkaisut

Kirjat: Aki Sirkesalo – Musiikki soi! (2022) Into Kustannus (Laura Haarala, Antti Luukkanen)

Bändin käsikirja (2018) Into Kustannus (Haarala Laura, Kauppinen Hanna, Salminen Aiju)

Sankaritarinoita tytöille (ja muille) (2018) Into Kustannus. Toim. Anttonen Taru, Karppinen Milla. (tarinat: Tarja Halonen + Maryan Abdulkarim yhdessä Taru Anttosen kanssa).

Haarala 2009: ”Paska musiikki soi lähes tauotta”. Teoksessa: Suolankeittäjien heimo. Varnitsa ry:n historia 1970–2008. Toim. Green, Nevala & Puustinen. Varnitsa ry, Saarijärvi. s. 127–135.

Kiinnostuksen kohteet

Olen musiikin suurkuluttaja. Tämä onkin ollut punainen lanka kaikessa tekemisessä. Olen työskennellyt ja työskentelen ohjelmatoimistossa (Stupido Booking osa-aikaisesti) . Lisäksi toimin osa-aikaisesti toiminnanjohtajana Suomen Ohjelmatoimistot ja Agentit ry:ssä. Olen työskennelyt myös festivaaleilla ja ollut harjoitteluissa ja luottamustehtävissä erilaisissa kulttuurialan järjestöissä. Muun ohella olen kirjoittanut kirjoja musiikkiin liittyen.